Hoe het werkt

In deze uitlegstaat hoe je snel informatie kunt vinden in onderwerpen en reportages en hoe de bibliotheek  en de trefwoorden werken.

Terug naar de homepage

Klik op het blauwe logo van Publicspaceinfo linksboven, en je bent terug op de homepage.

Onderwerpen

In 'onderwerpen' vind je een uitwerking van het onderwerp waar je meer over wilt weten. Klik op het onderwerp dat je wilt lezen en de informatie verschijnt. In elk onderwerp staan links naar wetgeving, documenten en ook naar filmpjes. De documenten zijn openbaar en te downloaden. De filmpjes zijn veelal van Youtube.

De links naar wetgeving verwijzen naar de wetgeving ten tijde van het uitwerken van het onderwerp. Zoek desgewenst op www.wetten.nl voor de op dít moment vigerende regelgeving.

Elk onderwerp is uitgewerkt in acht vaste thema's:

  1. Samengevat (superkort de essenties)
  2. Wetgeving
  3. Beleid
  4. Beheer
  5. Duurzaamheid
  6. Kosten
  7. Participatie
  8. Links

Je vindt een navigatiebalk bij elk onderwerp bovenaan met deze thema's. Zie de figuur hieronder.

Door op bijvoorbeeld '3. Beleid' te klikken (zie de gele pijl), ga je direct naar de informatie over 'beleid' die bij het betreffende onderwerp hoort. Aan de onderstreping van het woord 'beleid' kun je zien dat je nu hierover aan het lezen bent.

Het onderwerp wordt weergegeven in twee kolommen. Oudere internetbrowsers geven de informatie weer in één kolom. De informatie is verder inhoudelijk hetzelfde.

Als er een document is vermeld bij het betreffende onderwerp, dan is dat geen waarde-oordeel over dit document. Dat geldt ook voor de getoonde filmpjes of andere informatie. Alle documenten die in een onderwerp met een link zijn vermeld, kun je ook terugvinden in de bibliotheek

Met de trefwoorden kun je binnen de onderwerpen uw informatie vinden.

Wilt u graag een uitwerking van een onderwerp, neem dan contact met ons op.

Reportages

Reportages werkt op exact dezelfde wijze als onderwerpen. Alleen kennen reportages geen vaste thema's voor de uitwerking. Er is dus geen vaste volgorde qua 'kopjes'.

Bibliotheek

In de bibliotheek kun je alle documenten vinden die op Publicspaceinfo.nl zijn vermeld. De documenten kun je vinden door middel van zoekwoorden of door middel van sorteren.

De gele pijl (links) in onderstaande figuur geeft aan waar je zoekwoorden kunt invoeren als je in de bibliotheek zit. Bij de oranje pijl (rechts) kun je documenten sorteren op instantie, auteur, titel en datum.

Als je een document opgenomen wilt hebben in de bibliotheek, kun je het rapport insturen.

Trefwoordenoverzicht

Met het trefwoordenoverzicht, kun je met de trefwoorden die toegekend zijn aan onderwerpen en documenten, doelgericht uw informatie vinden. De trefwoorden kun je gebruiken onderaan de thuispagina.

Toch lastig?

Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder. Immers, alle kennis voor elkaar!