Handboek Asbest-2016

2016

Auteur(s): Maarten Georgius, Rogier Goes
Instantie: Aedes Bekijk Download

Sinds het verschijnen van de tweede versie van het Aedes Handboek Asbest in 2013 zijn er diverse ontwikkelingen geweest. Dit betreft vooral veranderingen in de wetgeving. In deze versie staan dan ook alle wijzigingen die sindsdien hebben plaatsgevonden in de asbestwet- en regelgeving en wat we weten van op handen zijnde veranderingen.
Hoe ziet het Aedes Handboek Asbest versie 3.0 er uit? Deel 1 en 2 uit de vorige versie zijn herschreven en aangevuld. Deel 3 behandelt het Landelijk Asbestvolgsysteem (LAVS).
In deel 4-1 staat informatie over het voorkomen van een crisis. Denk daarbij aan het voorkomen dat een incident resulteert in een calamiteit. Belangrijk is dan te weten wat het juiste moment en de wijze van handelen zijn. Daarnaast handelt dit hoofdstuk over het onderscheid tussen een incident, calamiteit en crisis en wanneer inkaderen noodzakelijk is.
In deel 4-2 is het vertrouwde hoofdstuk over de crisiscommunicatie te vinden.
Deel 5 Innovatie en ontwikkelingen wetgeving gaat over de innovatieve ontwikkelingen als SCi-547/548, eindnormering am bolen, het Aedes-protocol voor het verwijderen van beglazingskit, impregneringsproducten en NEN 2991.
Net zoals in de eerdere versies zijn ook een aantal tools en documenten als bijlagen opgenomen. De documenten in de bijlage zijn samen met of door verschillende woningcorporaties ontwikkeld en ter beschikking gesteld aan Aedes.

Instantie Aedes
Auteur Maarten Georgius, Rogier Goes
Soort instantie Woningbouw organisatie
Datum 2016
Publicatienr. Versie 3.0
ISBN
Trefwoorden Asbest, Beheer, Gebouw, Gebouwbeheer, Handboek, Saneren, Veiligheid, Volksgezondheid, Wonen, Woningcorporatie

Terug naar bibliotheek